Alkaria

Projecte humanitari amb persones refugiades d’Armènia des de Santa Coloma de Gramenet

El projecte és una acció humanitària fàcil dexecutar que principalment requereix un esforç logístic i de coordinació.

El projecte desplaçarà de Catalunya un equip tècnic a terreny que visita dos pobles de la província armènia de Syunik que ha patit un procés de gran creixement populacional de persones refugiades d’Artsakh a causa de l’èxode de refugiats de finals del 2023.

En aquestes visites es realitzarà una diagnosi completa de la situació de les persones refugiades i es focalitzarà els ajuts en materials, útils i necessaris en aquell període de l’any serveixin tant com sigui possible per facilitar la vida de les famílies i generar una millora de les economies familiars . Els materials adquirits a Armènia han de ser sostenibles i inventariar-los i es lliuraran amb la signatura d‟un rebut/acceptació de lliurament de cada família beneficiaria. El projecte arriba a un mínim de 10 famílies de cada poble, prioritzant les famílies nombroses i les famílies amb la mare vídua.

Posteriorment a finals d’any es farà una enquesta a les famílies beneficiaries per conèixer la seva situació i poder establir un acompanyament per ajudes futures. En el cas de les dones que formen part del projecte es fa un seguiment especial per detectar problemàtiques concretes i cercar solucions i ajuts tant en els programes governamentals com en projectes i entitats de dones.

Explicar que els membres de l’equip expatriat desplacen un mínim de 150 kg de medicaments, donació de la Fundació Dr.Trueta de Vic, que es lliuraran al Ministeri de Sanitat d’Armènia per a la població refugiada. Aquesta acció ja compta amb el suport i l’autorització de les autoritats sanitàries armènies a través de l’ambaixada d’Armènia a Madrid.

El pressupost total del projecte és de 8.290€