Alkaria

  • Refugiats sirians. Un exili sense retorn?

    Refugiats sirians. Un exili sense retorn?

    Play Videohttp://vimeo.com/392754493

Vídeo “Refugiats sirians. Un exili sense retorn?”

El documental “Refugiats sirians. Un exili sense retorn?” és una aproximació al dia a dia de les persones que van haver de fugir de Síria duran la guerra civil. I ara què? Com viuen l’adaptació a la seva nova vida, la integració en la societat d’acollida, la recerca d’una nova forma de guanyar-se la vida, la separació de la família, el recel dels veïns…? Algun dia, Síria tindrà un futur diferent del conflicte. Podran tornar a casa?

A través del testimoni de tres protagonistes, descobrirem les circumstàncies d’una família nombrosa que viu en un assentament informal a la vall de Beqaá, al Líban; la d’un jove que va haver de creuar en llanxa el Mediterrani i que ara, després de mesos sobrevivint en camps de refugiats grecs, viu a l’Hospitalet; i la d’un altre jove de família benestant que va aconseguir refugiar-se a Europa gràcies a una beca d’estudis en una universitat de Suècia. Tres passats i presents molt diferents però amb un futur no tant distint: l’endemà de la guerra continuaran sent lluny de Síria.

A banda dels protagonistes, el documental també compta amb el relat d’experts, com el del prestigiós observador del món àrab Tomàs Alcoverro, que ajuden a entendre millor les claus del que sembla un carreró sense sortida.